Ester Vítovská mistryní ČR kadetů a další úspěchy zápasníků

Posledních čtrnáct dní si zápasníci neoddychli. V sobotu 13. 5. se v Plzni uskutečnilo MČR kadetů a mladších žáků, ze kterého si odvážíme zlatou a stříbrnou medaili. Hned o týdne později přiváží Mike Juřík bronzovou z mezinárodního turnaje z Německa.

V sobotu 13. 5. se v Plzni uskutečnilo MČR kadetů a mladších žáků. Tým Vyšehradu reprezentovali Mike Juřík a Ester Vítovská. Náš tým dosáhl velkého úspěchu, když se Ester Vítovská stala mistryní ČR žákyň a Mike Juřík se stal vicemistrem ČR kadetů. Mike zápasil v konkurenci deseti závodníků a prokázal svou vysokou výkonost. Ve skupině porazil po výborných výkonech tři závodníky. Až ve finále našel přemožitele, závodníka z Vítkovic. Finále bylo vyrovnané a nesmírně dramatické. Setkali se v něm dva vynikající zápasníci, kteří proti sobě nastupují pravidelně a dobře se znají. Mike potvrdil, že jeho výkonnost je na té nejvyšší úrovni a je velkým příslibem do budoucna a to nejen na domácí žíněnce, ale dle mého názoru také na mezinárodní.

Ester Ester Vítovská získala titul ještě jako žákyně, do vyšší kategorie kadetů přestupuje až po novém roce.  “Ještě hodinu před vážením jsem shazovala poslední deka, po vytištění tabulek jsem zjistila, že bohužel nemám žádnou soupeřku ve své kategorii,” přibližuje a popisuje další přípravu na červnovou Velkou cenu Brna. “Teď shazuji do nižší váhovky na závody do Brna, kde to bude více obsazené, tak se těším až si zazápasím.” Pevně věříme, že Ester potvrdí v mezinárodní konkurenci svou sportovní výkonnost. Moc děkujeme našim závodníkům za výbornou reprezentaci našeho oddílu!

MČR kadetů
Ester a Mike s trenéry na MČR kadetů

O týden později 20. 5. 2017 jsme se společně s KZ Bohemians Praha vyrazili na mezinárodní turnaj v německém Warnemunde. Mike Juřík obsadil 3. místo ve váhové kategorii do 63 kg. “Závodilo se mi surově akorát jsem prohrál jeden zápas ale výsledek byl super na to, že jsem byl nemocný. Špatně se mi dýchalo.” Štěpán Šmejkal, kterého tradičně vídáme na bedně, tentokrát v seniorské váhové kategorii do 65 kg obsadil 7. místo. Výsledek ale není vůbec špatný a Štěpán ukazuje, že se v mezinárodní konkurenci neztratí. V současné době je Štěpán v přípravě na MČR seniorů, kde pevně věříme, že se prosadí a potvrdí svou vynikající dlouholetou výkonnost. Štěstí nepřálo Tomášovi Kottovi (Bohemians), který musel kvůli zranění po prvním zápase odstoupit z turnaje.

Mike Juřík na turnaji ve Warnemunde
Mike Juřík na turnaji ve Warnemunde